Посли G7 обговорили з керівництвом «Енергоатома» корпоратизацію компанії

02.06.2021

 Посли G7 зустрілися з керівніцтвом «Енергоатома» і наголосили на необхідності лібералізвоаного, конкурентного ринку електроенергії та корпоратізації «Енергоатома» відповідно до Принципів ОЕСР. Про це вони повідомілі в Twitter-акаунті свого представництва.

«Посли G7 зустрілися з керівніцтвом «Енергоатома», щоб обговорити плани з модернізації та глібокої інтеграції енергосістем з рештою Європи, вони наголосили на необхідності лібералізованого, конкурентного ринку електроенергії та корпоратізації Енергоатому відповідно до Принципів ОEСР», - йдеться в Повідомленні.
Як повыдомляє пресслужба «Енергоатома», під час цієї зустрічі т.в.о. президента компании Петро Котин ознайомив керівніків дипломатичної місій з поточною сітуацією на підприємстві. "Особливу увагу було зосереджено на важливій ролі Компанії як найбільшого виробника  електроенергії в Україні (51%), а також у контексті гарантування економічної та енергетичної безпеки країни.
Зокрема, в ході зустрічі ним було підкреслено, що наразі компанія досягла істотного прогресу   досягла суттєвого прогресу в частині диверсифікації постачання ядерного палива на АЕС України і продовжує дотримуватися цього курсу, який повністю відповідає Європейській стратегії енергетичної безпеки. 
Також сторони обговорили стан безпеки и модернізації українських АЕС и перспектівні проекти, які зараз реалізує НАЕК «Енергоатом».
Нагадаємо, в кінці 2019 року Указом Президента України №837 Уряд отримав доручення провести корпоратізацію "Енергоатома" до кінця 2020 року и подати на розгляд парламенту відповідний законопроект. А 22 вересня 2020 року Президентським Указом № 406 знову було доручено КМУ «забезпечити вдосконалення управління ДП «НАЕК «Енергоатом», зокрема прискорити підготовку и проведення корпоратізації зазначеного підприємства».

Компанії