Holtec International поставить для індійської АЕС Куданкулам транспортні контейнери, розроблені за участі Holtec Ukraine

17.02.2022
Дочірня компанія Holtec International(США) - Holtec Asia (Пуні, Індія) отримала замовлення на два транспортні контейнери від Nuclear Power Corporation of India Limited (NPCIL) для обслуговування пристанційного сховища відпрацьованого ядерного палива індійської атомної електростанції Куданкулам. Контейнери будуть обслуговувати енергоблоки №1 та №2 з російськими реакторами ВВЕР-1000 АЕС Куданкулам. Про це повідомляється у прес-релізі Holtec International.
У компанії зазначають, що нові контейнери HI-STAR 149 для індійської АЕС, приєднаються до сімейства транспортних контейнерів HI-STAR, які зарекомендували себе як надійні контейнери для транспортування відпрацьованого ядерного палива на численних атомних електростанціях по всьому світу. У HI-STAR 149 використано паливний кошик з шестигранною решіткою, виготовлений з матеріалу Metamic™, розробленого Holtec з використанням нанотехнологій.
«Аналіз конструкції та безпеки компонентів, наданих Holtec International для транспортування та зберігання палива з реакторів ВВЕР, здійснюються корпоративним технологічним центром Holtec у Камдені, штат Нью-Джерсі, у співпраці з Holtec Asia та нашим операційним центром Holtec Ukraine, розташованим у Києві», - зазначено у прес-релізі.
Нагадаємо, що за підсумками 2021 року технології та обладнання Holtec для зберігання та транспортування ВЯП використовуються на 138 атомних енергоблоках світу. В Україні за технологією Holtec побудовано Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива для трьох українських АЕС (Рівненської Южно-Української та Хмельницької).   
Довідково. Holtec Asia є дочірньою компанією Holtec з інженерними офісами, розташованими в місті Пуні (штат Махараштра, Індія) і виробничим заводом у Дахеджі (штат Гуджарат). Завод у Дахеджи спеціалізується на виробництві конденсаторів з повітряним охолодженням та інших конструкційних зварних виробів. Операційний центр в Пуні — це інженерний комплекс, який надає послуги проєктування та управління проєктами.

РАВ і ВЯП