ВАО АЕС: Оператори атомних станцій мають керувати розвитком безпеки

26.11.2021
Розвитком стратегій безпеки атомної галузі та відповідних технологій та їхнім керуванням насамперед мають займатися компанії – оператори АЕС. Як повідомляє пресцентр «Енергоатома», про це заявив виконавчий директор Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС) Інгемар Енгквіст у своєму відеозверненні до учасників конференції «Атомні можливості для розвитку країни», що 22 листопада 2021 року відбулася у Києві з нагоди 25-річчя НАЕК «Енергоатом».
Інгемар Енгквіст також нагадав про спільне зобов’язання операторів АЕС підтримувати один одного, щоб до 2030 року галузь максимально розвинулася й оновилася. «Саме оператори атомних електростанцій мають керувати розвитком безпеки. Не регулятори, не уряди, не громадськість чи ЗМІ. Ми як галузь маємо лідирувати», – закликав він.
На переконання керівника ВАО АЕС, Україна має всі передумови для досягнення досконалості в роботі атомної генерації.

Нагадаємо, на міжнародній конференції «Атомні можливості для розвитку країни» т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін повідомив, що компанія планує збільшити потужності українських атомних електростанцій до 24 ГВт до 2040 року та розповів детально про плани. 

АЕС