UTEM виготовить для ЮУ АЕС фасонні деталі для трубопроводів на новому сучасному заводі

08.11.2021
Южно-Українська АЕС закупить елементи та деталі трубопроводів у ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг». За умовами договору, UTEM поставить трійники згідно з ДСТУ ГОСТ 17376:2003, переходи концентричні відповідно до ДСТУ ГОСТ 17378:2001К; відводи відповідно до ДСТУ ГОСТ 1735:2003 та згони відповідно до ГОСТ 8969-75.
Всі вироби виготовлятимуться на заводі групи компаній UTEM – ТОВ «ЮТЕМ – технологічні трубопроводи» (ЮТЕМ-ТТ) з дотриманням встановлених Замовником технічних норм та стандартів.
«Крім того, що завод забезпечує дотримання вимог Замовника щодо контролю якості продукції, керуючись стандартом СОУ НАЕК 038:2021, завод надає 10-річну гарантію на всю продукцію», - повідомляє UTEM.

Як уточнив у коментарі InfoAtom заступник директора «ЮТЕМ-Інжиніринг», член правління компанії Руслан Свінцицький, замовлення виконуватиме новий власний завод холодної формовки фасонних деталей для трубопроводів. Нагадаємо, рішення про інвестування значних для компанії коштів у нове виробництво ухвалювалося ще в 2014 році, оскільки на той момент перспективи будівництва нових блоків АЕС здавалися реальними. Але постачання сучасного та дорогого обладнання відбулося напередодні пандемії COVID-19, і вже поставлене обладнання тривалий час чекало на приїзд іноземних фахівців для шефмонтажу та налагодження. Наразі завод працює, але завантажений далеко не в достатніх обсягах. Незважаючи на те, що технологія для українських підприємств унікальна та забезпечує більш високу якість за менших витрат часу та ресурсів. 

Компанії