Україна ініціювала позачергове засідання Ради керуючих МАГАТЕ. Наслідки ракетної атаки на «Охматдит»

09.07.2024
Україна ініціює скликання позачергового засідання Ради керуючих МАГАТЕ у відповідь на ракетну атаку росії на дитячу лікарню «Охматдит» у Києві 8 липня 2024 року, оскільки лікарня є бенефіціаром програм технічного співробітництва Агентства.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні.
«росія не лише знехтувала життям онкохворих дітей, але також порушила свої зобов’язання як члена МАГАТЕ щодо дотримання ядерної безпеки», - прокоментувала ситуацію тимчасово виконуюча обовʼязки постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова.
Вона зауважила, що в «Охматдиті» реалізуються програми технічного співробітництва МАГАТЕ, спрямовані на підтримку променевої терапії в Україні, а також на зниження смертності онкохворих дітей за допомогою сучасних методів ядерної медицини.
Прямим влученням пошкоджено будівлю та обладнання Центру радіології «Охматдиту». Також зруйновані кабінети, де знаходилися ультразвукові діагностичні системи та обладнання. Пацієнтів у критичному стані довелося оперативно переводити в інші медичні заклади.

Позачергове засідання Ради керуючих МАГАТЕ відбудеться у п’ятницю, 12 липня. 

Компанії