Канадійська SaskPower, Westinghouse та Cameco вивчатимуть потенціал співпраці для будівництва реакторів AP – великих і малих модульних

18.06.2024
Фото: СВС
Саскачеванська енергетична корпорація SaskPower, Westinghouse та Cameco підписали Меморандум про взаєморозуміння з метою оцінки потенціалу технології ядерних реакторів Westinghouse та пов'язаного з нею ланцюга постачання ядерного палива, необхідного для задоволення майбутніх потреб Саскачевану в екологічно чистій енергії.
Меморандум про взаєморозуміння вивчатиме технічні та комерційні шляхи розгортання реакторних технологій Westinghouse AP1000® і AP300™ для довгострокового планування постачання електроенергії, - інформує Westinghouse. Концепція включає оцінку ланцюгів постачання та визначає можливості для співпраці в галузі ядерних досліджень, розробок і підготовки кадрів у партнерстві з вищими навчальними закладами Саскачевану.
Очікується, що у 2029 році SaskPower прийме остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва першого в Саскачевані ММР, який працюватиме на місцевому урані.
«Використання знань організацій, які мають значний досвід у ядерній галузі, має вирішальне значення для забезпечення прийняття відповідальних, обґрунтованих рішень щодо нашого енергетичного майбутнього, - сказав Рупен Пандія, президент і головний виконавчий директор SaskPower. - Співпраця у сфері постачання ядерного палива та оцінки різних технологій лише покращить нашу поточну роботу з розробки малих модульних реакторів, а також планування робочої сили та майбутнього енергосистеми Саскачевану».
«Cameco має горду історію та значну присутність у Саскачевані, від наших уранових підприємств світового класу до великої та зростаючої робочої сили в провінції та довготривалих партнерських відносин з північними корінними громадами, - сказав Тім Гітцель, президент та головний виконавчий директор Cameco. - Ми з нетерпінням чекаємо на оцінку потенційної ролі, яку Cameco та Westinghouse можуть відіграти в декарбонізації енергосистеми Саскачевану, що є амбітною та важливою метою для майбутнього провінції».

Довідково: SaskPower визнана одним з найкращих роботодавців Саскачевану та одним з найкращих роботодавців Канади за різноманіттям, головний постачальник електроенергії для Саскачевану, що обслуговує понад півмільйона клієнтів. 

Нове будівництво