Вестрон випробував та поставив обладнання для чеської і вірменської АЕС

09.05.2024
Харківське підприємство «Вестрон» виготовило, випробувало та відправило першу частину дослідних зразків нових джерел живлення, призначених для реконструкції систем керування чеської АЕС Темелін. Як повідомила компанія, джерела живлення виготовлені відповідно до Контракту, укладеного між Вестроном та Westinghouse Electric Czech Republic у рамках програми заміни обладнання апаратно-програмної платформи WDPF на обладнання Ovation.
Джерела живлення пройшли повний обсяг випробувань, необхідних для обладнання систем керування АЕС: інженерні, системні та функціональні випробування було проведено на випробувальних стендах у Вестроні; випробування на ЕМС та стійкість до зовнішніх впливів проводились незалежними лабораторіями у Харкові.
Постачання промислової партії джерел живлення планується розпочати у 2024 році.
Крім того, Вестрон поставив на Вірменську АЕС сучасні промислові комп'ютери для модернізації програмно-технічних комплексів систем автоматичного управління резервних дизель-електростанцій (ПТК САУ РДЕС) енергоблоку №2.
Для забезпечення модернізації ПТК САУ РДЕС Вестрон виконав необхідні модифікації програмного забезпечення промислових комп'ютерів та провів його тестування у складі стенду супроводу ПТК САУ РДЕС на майданчику Вестрона.

Роботи з модернізації ПТК САУ РДЕС на енергоблоці №2 Вірменської АЕС будуть виконані співробітниками Вестрона у період ППР 2024 року, - повідомило підприємство. 

Компанії