Відбулася чергова зустріч з модернізації фізичного захисту на об’єктах зберігання та захоронення РАВ з представниками Держдепу США

11.03.2024
Фото: ДАЗВ
Представники Департаменту енергетики США зустрілися із працівниками ДАЗВ, Держатомрегулювання, ДСП «ЦППРВ», ДСП «Об'єднання «Радон» на початку березня у Румунії.
Під час зустрічей йшлося про подальшу реалізацію робіт з модернізації фізичного захисту на об’єктах зберігання та захоронення радіоактивних відходів та потреб України для безпечного перевезення радіоактивних відходів в Україні.
На тренінгу, що відбувся у рамках зустрічей, обговорювались питання модернізації фізичного захисту на ДСП «Об'єднання «Радон» та ДСП «ЦППРВ», потреби української сторони для оновлення контейнерного і автомобільного парку за рахунок міжнародної технічної допомоги.
Як повідомляє ДАЗВ, за результатами заходу було відзначено прогрес у роботі з реалізації проектів створення мереж зв’язку у зоні відчуження, забезпечення компенсуючими засобами енергостійкості на комплексі «Вектор» та філіях ДСП «Об'єднання «Радон».

Минула технічна нарада з представниками Департаменту енергетики США на цю тему відбувалася у Відні у середині грудня. Окремо піднімалось питання переміщення радіоактивних відходів з центрального виробничого майданчика, розміщеного у Києві до сховищ у зоні відчуження. За результатами зустрічей було відзначено якісну роботу з реалізації проєктів створення радіорелейного зв’язку та оптоволоконної лінії у зоні відчуження, забезпечення компенсуючими засобами енергостійкості на комплексі «Вектор». 

РАВ і ВЯП