Як формуватимуть керівництво АТ «Енергоатом» - заступник міністра економіки

28.02.2024
Представники держави до наглядової ради АТ «НАЕК «Енергоатом» обиратимуться після формування стислого списку кандидатів у незалежні її члени, - повідомив заступник міністра економіки Олексій Соболєв інформагентству «Інтерфакс-Україна».
«Буде якийсь короткий перелік кандидатів, 5-10 осіб, і буде зрозуміло, які в них є компетенції і яких компетенцій не вистачає. Завдання - мати наглядову раду, яка б працювала як команда і мала компетенції з усіх боків, тому (обрання представників держави) - це наступний крок після затвердження короткого списку людей до наглядової ради», - сказав Соболєв.
Щодо активності претендентів у незалежні члени наглядової ради компанії Олексій Соболєв відповів: «Більшість анкет подають в останні кілька днів, тому краще почекати».

Що стосується обрання правління «Енергоатому», то, за словами заступника міністра економіки, це питання до наглядової ради. «Яке вона ухвалить рішення, так і буде робити. Уряд до цього стосунку не матиме», - зазначив заступник міністра. За його словами, питання уряду - це обрати наглядову раду, яка професійно зможе виконувати ці обов'язки.

Нагадаємо, Уряд затвердив вимоги до незалежних кандидатів на посади членів Наглядової ради «Енергоатому» та оголосив відбір. Передбачається, що наглядова рада буде сформована з 5 членів загалом, 3 з яких – незалежні члени та 2 – представники держави. Документи на конкурс незалежних членів приймаються до 4 березня.

Компанії