У Києві судитимуть державну реєстраторку за незаконне переоформлення майна «Росатома»

05.02.2024
У Києві судитимуть державного реєстратора Департаменту з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації. Жінка незаконно переоформила майно російської підсанкційної корпорації «Росатом», - повідомила Київська міська прокуратура.
Слідством встановлено, що російська державна корпорація «Росатом» через підконтрольну компанію володіла нежитловим приміщенням у Подільському районі міста Києва площею понад 1000 кв. м. та вартістю понад 55 млн гривень.
На це приміщення судом накладено арешт та його передано в управління АРМА. Крім того, рішенням РНБО до корпорації «Росатом» запроваджено санкції, у тому числі, у вигляді блокування активів.
Будівля підлягала подальшій націоналізації відповідно до Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів».
З метою унеможливлення націоналізації з використанням підроблених документів намагалась переоформити право власності на приміщення на підконтрольне російській компанії підприємство з ознаками фіктивності.
Державний реєстратор Департаменту з питань реєстрації КМДА через службову недбалість проігнорувала наявну в реєстрі інформацію про обтяження у вигляді арешту на дане приміщення та незаконно провела державну реєстрацію права власності на нового фіктивного власника, чим спричинила шкоду державним інтересам на понад 55 млн. гривень.

У ході слідства забезпечено повернення вказаного приміщення державі. 

Компанії