NuScale скорочує 28% персоналу. Очікувана економія складе від 50 млн доларів

10.01.2024
NuScale Power оголосила про скорочення персоналу. Як йдеться у прес-релізі компанії, звільнення 28% штатних працівників покликане допомогти досягти економії, що дозволить зменшити експлуатаційні витрати та зосередити ресурси на ключових стратегічних напрямках.
Ця заява була зроблена у відповідь на повідомлення Huffpost, який, посилаючись на внутрішню нараду компанії, повідомив, що у п’ятницю 5 січня NuScale оголосила про звільнення до 40% своїх працівників. За інформацією видання, до вечора п'ятниці ціна акцій NuScale впала більш ніж на 8%, оскільки інвестори розпродавали акції.
У прес-релізі NuScale також повідомила, що скорочення 154 штатних працівників NuScale призведе до щорічної економії приблизно 50-60 мільйонів доларів США. За оцінками компанії, витрати на вихідну допомогу в першому кварталі складуть приблизно 3 мільйони доларів.
Такі дії, на думку компанії, дадуть змогу здійснити перехід від досліджень і розробок ММР до "комерціалізації свого основного бізнесу з ключовою метою найближчого розгортання і виробництва".
"Ми продовжуємо інвестувати в наше майбутнє, в тому числі в роботу, необхідну для найближчого розгортання наших електростанцій на ММР, що працюють на наших силових модулях NuScale потужністю 77 МВт", - зазначив президент і головний виконавчий директор NuScale Джон Хопкінс.
Наразі компанія залишається єдиним постачальником технологій і виробником ММР, який отримав схвалення регуляторних органів США і готовий до комерційного розгортання, - зазначається в прес-релізі NuScale.

Нагадаємо, NuScale і Uamps оголосили 8 листопада, що вони скасовують проєкт будівництва першої АЕС з ММР в штаті Юта в США, заявивши, що не змогли знайти достатню кількість енергетичних компаній-членів Uamps. 

Нове будівництво