Французька Framatome інвестує $49,4 млн у розширення потужностей у Вірджінії. Які кроки має зробити влада для залучення західних інвестицій

15.12.2023
Фото: Framatome

 Губернатор штату Вірджинія Гленн Янгкін вчора оголосив, що французька Framatome інвестує 49,4 млн доларів у розширення, модернізацію та вдосконалення своїх потужностей у місті Лінчбург, щоб задовольнити зростаючий попит на обслуговування діючих АЕС та розробку рішень для вдосконалених та малих модульних реакторів. Вірджинія успішно конкурувала з Північною Кароліною та Пенсильванією за цей проєкт, який створить 515 нових робочих місць.

Партнерство економічного розвитку Вірджинії співпрацювало з містом Лінчбург, щоб забезпечити цей проєкт для Вірджинії. Губернатор Янгкін затвердив грант у розмірі 5 мільйонів доларів від Фонду можливостей Співдружності, щоб допомогти місту Лінчбург у реалізації цього проєкту. Компанія має право на отримання державних пільг у рамках податкового кредиту на робочі місця для великих бізнес-об'єктів за створення нових робочих місць з повною зайнятістю, а також пільг у рамках програми "Підприємницька зона Вірджинії", якою керує Департамент житлового будівництва та громадського розвитку штату Вірджинія.
Підтримка створення робочих місць у Framatome буде надаватися через Програму прискореного розвитку талантів у Вірджинії, ініціативу з розвитку робочої сили, створену VEDP у співпраці з Системою громадських коледжів Вірджинії та іншими партнерами у сфері вищої освіти, за фінансової підтримки адміністрації губернатора та Генеральної Асамблеї Вірджинії. Започаткована у 2019 році, програма прискорює запуск нових підприємств шляхом прямого надання послуг з підбору персоналу та навчання, які повністю адаптовані до унікальних продуктів, процесів, обладнання, стандартів та культури компанії. Усі послуги програми надаються безкоштовно кваліфікованим новим компаніям, що розвиваються, як стимул для створення нових робочих місць.

Нове будівництво