Компанія «ЮТЕМ-Інжиніринг» завершила для РАЕС проєкт реконструкції мостового крана

06.12.2023
Фото: РАЕС

 Завершені проєктні роботи з реконструкції мостового крана мостового на спецкорпусі №2 Рівненської АЕС. Про це повідомила група компаній UTEM.

Концептуальні проєктні рішення виконані з метою підвищення безпечних умов під час виконання транспортно-технологічних операцій зі свіжим ядерним паливом, усунення існуючих відхилень від нормативно-технічної документації та безумовного виконання її вимог у сфері ядерної та радіаційної безпеки.
В ході робіт «ЮТЕМ-Інжиніринг» обстежила кран та будівельні конструкції; виконала розрахунки будівельних конструкцій та конструкцій крану, у тому числі і на сейсмостійкість; розробила технічну специфікацію, конструкторську документацію на реконструкцію крану; розробила проєкт попереднього звіту з аналізу безпеки програми, а також технічні умови на кран, робочу документацію і проєкт виконання робіт.
За інформацією «ЮТЕМ-Інжиніринг», проєктом реконструкції передбачені заміна морально і фізично застарілого, частково знятого з виробництва обладнання; збільшення надійності за рахунок використання сучасних технічних і програмних засобів, що мають значно вищі технічні і експлуатаційні можливості; резервування основних елементів системи управління крана для збереження працездатності системи при виході з ладу окремих її елементів.
Наприкінці листопада проєкт отримав позитивний експертний звіт ДП «Укрдержбудекспертиза».

Компанії