WENRA затвердила нову стратегію

04.12.2023
На своєму пленарному засіданні в листопаді 2023 року в Парижі WENRA затвердила свою нову стратегію. Як повідомляє Асоціація Західноєвропейських регулюючих органів, враховуючи новий контекст і нові виклики, що виникають, WENRA вирішила розставити пріоритети у своїй діяльності навколо трьох стратегічних цілей:
  1. Встановлення загальних вимог безпеки з основних питань, які будуть застосовуватися кожним членом WENRA.
  2. Розробка та впровадження передового досвіду співробітництва між регулюючими органами з метою розгляду та оцінки нових технологій.
  3. Вироблення спільного розуміння або позиції WENRA щодо складних питань.
Для їх досягнення, зокрема, треба визначити цілі безпеки для нових та інноваційних реакторних технологій; визначити загальні критерії для довгострокової експлуатації існуючих європейських атомних електростанцій; підтримувати, продовжувати розвивати та впроваджувати сучасні референтні рівні безпеки, які встановлюють високі рівні безпеки в національних регуляторних системах країн-членів WENRA та здійснювати порівняльний аналіз їх впровадження; забезпечити послідовну перевірку безпеки подібних технологій та питань безпеки; створити шлях, який дозволить зацікавленим членам WENRA членів WENRA схвалювати схвалення/прийняття проєкту, видане іншим членом WENRA; визначити можливості для обміну ресурсами та навичками. 

АЕС