Енергоатом та Hyundai підписали угоду про наміри. Наступним кроком стане Меморандум

01.12.2023
Фото: Енергоатом
Президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та президент Hyundai E&C Юн Йон-Джун підписали 30 листопада угоду про наміри, що окреслюють можливості майбутньої співпраці компаній.
Як повідомляє НАЕК «Енергоатом», згідно з документом сторони заявили про намір укласти Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у сферах, що становлять взаємний інтерес. До них, зокрема, входять підтримка впровадження нових проєктів АЕС в Україні з реакторами PWR великої та малої потужності, вивчення можливостей фінансування для розгортання нових ядерних об’єктів тощо.
Крім того, у майбутньому компанії зможуть спільно проводити дослідження та розробки в галузі промислових стандартів і нормативно-правових вимог, обмінюватись технічними знаннями та передовим досвідом, - зазначається на офіційному сайті «Енергоатома».
Нагадаємо, у квітні цього року «Енергоатом» та Holtec International уклали угоду про співробітництво у розгортанні малих модульних реакторів - до 20-ти реакторів SMR-160, з реалізацією першого пілотного проєкту до березня 2029 року.
Hyundai Engineering and Construction є партнером Holtec International з проєктування та будівництва АЕС з реакторами SMR-160 з кінця 2021 року, коли між компаніями була укладена відповідна угода.

А у травні 2022 року Westinghouse Electric Company і Hyundai E&C підписали угоду про стратегічну співпрацю для спільної участі в глобальних можливостях виробництва AP1000®. 

Нове будівництво