Анонс: 11-15 грудня – курс "Детерміноване моделювання мультифізики ядерних реакторів"

11.10.2023
Курс "Детерміноване моделювання мультифізики ядерних реакторів" відбудеться з 11 по 15 грудня у технологічному університеті Чалмерса, у Гетеборзі (Швеція).
Незважаючи на те, що досконалість кодів дозволяє моделювати складні реакторні явища, складність інструментів ускладнює їх використання. Крім того, без належного керівництва користувачі можуть застосовувати коди помилково, коли, наприклад, не виконуються основні припущення та умови даного чисельного методу.
Цей курс має на меті представити основні алгоритми, що використовуються в таких кодах. Його унікальність полягає в тому, що в рамках одного курсу розглядаються питання переносу нейтронів, гідродинаміки та теплопередачі. Основні методи представлені в курсі в загальному вигляді (тобто, не прив'язані до жодної кодової системи) і для практичних розрахунків реактора, що виконуються, наприклад, утилітами для супроводу активної зони і аналізу безпеки. Що стосується перенесення нейтронів, то курс, таким чином, зосереджується виключно на детермінованому моделюванні.
Цільова аудиторія: студенти магістратури, аспіранти та докторанти, які мають певні базові знання в галузі ядерної інженерії, інженери-ядерники, фізики-реакторники, аналітики з ядерної безпеки, науковці-дослідники.

Деталі за посиланням

Компанії