АЕС Дуковани відвідує команда експертів ВАО АЕС. З цього року чеські АЕС під контролем Паризького центру WANO

04.10.2023
Фото: ČEZ

 З понеділка команда експертів Паризького центру ВАО АЕС у складі семи осіб перевіряє АЕС Дуковани на правильність встановлених показників і заходів, які стали результатом оцінки місії у травні 2021 року. Як повідомляє оператор чеських АЕС компанія ČEZ, під час минулорічної місії експерти визначили дві позитивні практики і дев'ять областей для вдосконалення. Місія триватиме до кінця тижня, і в результаті АЕС отримає оцінку того, як їй вдалося досягти бажаної мети в цих сферах.

Дві чеські атомні електростанції перейшли під контроль Паризького центру ВАО АЕС, всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій, в цьому році. "Висновки нинішньої місії дуже цінні для нас, тому що вони здійснюються експертами відповідно до критеріїв і практики Паризького центру, які в деяких аспектах можуть відрізнятися від попередніх. Для нас це цінний зворотний зв'язок, незалежно від того, наскільки суворими можуть бути висновки місії", - розповів директор АЕС Дуковани Роман Гавлін.
Щодо позитивних практик, то у 2021 році ними стали унікальний метод контролю турбінного масла та система карток пожежної сигналізації.
Команду французьких експертів очолює Паскаль Робіне з EDF разом з наставницею Габріеле Барбарою Хампель, яка має багаторічний досвід керівництва міжнародними місіями ВАО АЕС.

Компанії