Енергоблок №1 Південноукраїнської АЕС вдруге продовжує ресурс

19.09.2023
Фото: Південноукраїнська АЕС
Перший блок ПАЕС пройшов комплексне інспекційне обстеження в рамках продовження довгострокової експлуатації. Про це повідомила Держатомрегулювання.
«Нашими фахівцями перевірено стан виконання умов ліцензій, інших документів дозвільного характеру, перевірено стан виконання вимог законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки. Також оцінено стан безпеки установки, обладнання та систем, важливих для безпеки. Станом на сьогодні, ми не бачимо перешкод для продовження експлуатації ядерної установки енергоблоку №1 ПАЕС на енергетичних рівнях потужності. У разі ухвалення такого рішення Держатомрегулюванням, термін її експлуатації буде подовжено на 10 років», - цитує ДІЯРУ в.о. голови Інспекції Олега Корікова, який минулого тижня відвідав ПАЕС.
Як повідомляється, також за його участі відбулася нарада зі співробітниками Інспекції з ядерної безпеки на ПАЕС та начальником Інспекції з ядерної безпеки на Запорізькій АЕС, який через окупацію Енергодара та ЗАЕС тимчасово працює в Южноукраїнську.

Нагадаємо, у листопаді 2013 року енергоблок №1 ПАЕС після капітального ремонту, який тривав 282 дні, отримала дозвіл на експлуатацію до грудня 2023 року. 

АЕС