До зими залишилося відремонтувати чотири енергоблоки АЕС. Фінансово-економічна програма ремонтної кампанії збалансована – Петро Котін

09.08.2023
Фото: Рівненська АЕС
НАЕК "Енергоатом" залишилося відремонтувати до початку осінньо-зимового періоду чотири з дев’яти енергоблоків АЕС, які розташовані на підконтрольній Україні території. Один із них планується вивести з ремонту вже наприкінці серпня.
Про це журналістам повідомив президент компанії Петро Котін, передає Інтерфакс-Україна.
"Усі енергоблоки пройшли стадію підготовки до ремонтів, п'ять енергоблоків відремонтовано, тому зараз у нас чотири енергоблоки в ремонті. Наприкінці місяця буде виводитися один з них, а решта три енергоблоки поступово упродовж двох місяців будуть введені в роботу", – зазначив Котін.
За його словами, наразі немає блоків, які чекають на ремонти – усі або відремонтовані, або ремонтуються.
Водночас Котін поінформував, що "фінансово-економічна програма компанії щодо ремонтів повністю збалансована".
Він підтвердив слова міністра енергетики Германа Галущенка, який днями заявив, що у листопаді-лютому 2023-2024 років дев'ять енергоблоків Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС загальною потужністю 7880 МВт будуть завантажені на 100%.

"Ми забезпечуємо всі необхідні ремонти, перевантаження блоків у період теплої погоди і до зими фактично все відремонтуємо, і всіма енергоблоками, що розташовані на контрольованій Україною території, входитимемо в зиму", – запевнив керівник НАЕК "Енергоатом". 

АЕС