CRDF Global пропонує мікроґранти для публікацій з ядерної та радіаційної безпеки. А УНТЦ повідомляє про ґрант для науковців з магнетизму

08.08.2023
Представництво Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) від імені Бюро міжнародної безпеки та нерозповсюдження Офісу зменшення загроз Державного департаменту США (ISN/CTR) оголошує конкурс мікроґрантів для підтримки українських вчених, технічних спеціалістів та інженерів в опублікуванні наукових статей у рецензованих міжнародних журналах.
До участі в конкурсі допускаються особи з високими результатами досліджень, тренінгів та інших видів діяльності в галузі хімії, біології, ядерної науки чи  енергетики та суміжних галузях, - йдеться в анонсі.
Для отримання мікроґранту рекомендовано, але не обов'язково бути афілійованим з українським університетом чи науково-дослідною інституцією. На момент подання заявки на отримання ґранту треба мати щонайменше ступінь доктора філософії (PhD)
Крім того, УНТЦ спільно з Інститутом магнетизму НАНУ і Міністерством освіти та науки від імені Товариства магнетиків Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (IEEE) оголосили конкурс заявок на нову програму IEEE "Магнетизм для України 2023".
Ця конкурсна програма пропонує індивідуальні ґранти у розмірі $2,000 та групові ґранти у розмірі $10,000 терміном на один рік. Метою програми є підтримка досліджень та професійного розвитку науковців, інженерів та студентів, які працюють у галузі магнетизму, з акцентом на досконалість, інновації та зростання спільноти. Заявки будуть оцінюватися на основі наукової досконалості, а також звичайних принципів різноманітності та інклюзивності.
Право на участь у конкурсі. У конкурсі можуть брати участь дослідники, які:
  • здобувають або вже здобули ступінь доктора філософії;
  • працюють на постійній основі (повний або неповний робочий день) в українському науково-дослідному інституті або університеті;
  • проживають в Україні щонайменше 50% часу під час реалізації проекту; для групових проектів всі члени команди проживають в Україні щонайменше 50% часу під час реалізації проекту;
  • запропоновані дослідження тематично відносяться до області магнетизму, спінтроніки або суміжних областей.

Тривалість проектів становить 12 місяців. Фінальний звіт має бути поданий до УНТЦ протягом останнього місяця тривалості проекту. Як альтернатива, фінальний звіт може бути замінений однією або кількома рецензованими науковими публікаціями з посиланням на цю програму.
Наприкінці програми буде організовано короткий семінар, в якому візьмуть участь кандидати, що успішно пройшли відбір.
Дедлайн подачі заявок – 29 вересня ц.р.

Більше інформації на сайті УНТЦ

Компанії