Енергоатом планує відновити серійний випуск касет пароперегрівачів для «мільйонників»

03.08.2023
Енергоатом створить нову лінію серійного випуску касет пароперегрівачів СПП-1000 на потужностях ВП "Атоменергомаш" у Жовтих Водах. Це випливає з оприлюдненого на Prozorro договору між ВП "АЕМ" та ТОВ "Араксбуд" про розробку проєктно-кошторисної документації "Реконструкція. Організація дільниці під серійний випуск касет пароперегрівачів СПП-1000".  Вартість проєктної документації оцінена у 800 тис. грн. Строк виконання робіт – 2 місяці (до 30 вересня 2023 року).
Раніше касети для пароперегрівачів випускалися на енергодарському Заводі нестандартного обладнання та трубопроводів. У попередні роки "АЕМ" розробляв проєкт реконструкції цієї лінії, оскільки, згідно з інформацією у Prozorro, експертизу кошторисної частини відповідного проєкту будівництва було виконано у 2021 році.
Окрім вказаного проєкту "АЕМ" замовляв цьогоріч у "Араксбуда" поточні ремонтні роботи виробничого приміщення у Дніпровському районі м. Києва.

Згідно з інформацією YouControl, компанія "Араксбуд" з установчим фондом у 1000 грн знаходиться у 100% власності Віталія Бабарицького, який досі зареєстрований на тимчасово окупованій території України – у м. Донецьк. 

Компанії