Словаччина розпочала переговори з Westinghouse щодо можливого будівництва його ММР та мільйонників

19.07.2023
Фото: Westinghouse

 Westinghouse Electric Company оголосила у понеділок про підписання меморандумів про взаєморозуміння зі словацькою державною ядерною компанією JAVYS щодо потенційного розгортання реакторів AP1000® та малих модульних реакторів (ММР) AP300™. Церемонія підписання відбулася у Братиславі.

Підписані меморандуми про взаєморозуміння створять основу для співпраці двох сторін у розробці детальних технічних планів та планів розвитку, а також для вивчення наступних кроків щодо впровадження реакторних технологій Westinghouse AP300™ та AP1000® у Словаччині, зазначила американська компанія у своєму прес-релізі.
"Ми маємо багатий досвід роботи з компанією Westinghouse, оскільки протягом тривалого часу співпрацюємо над конкретними проектами, пов'язаними з виведенням з експлуатації атомних енергоблоків у Ясловських Богуніцах. Крім того, Westinghouse бере участь і сприяє процесам диверсифікації свіжого ядерного палива для реакторів в Словаччині, представляючи, таким чином, з нашої точки зору, компанію, яка охоплює весь ядерний цикл", - прокоментував подію Павол Штуллер, голова правління і генеральний директор JAVYS, a.s.
Своєю чергою президент Westinghouse з енергетичних систем Девід Дархем назвав Словаччину "країною, яка добре розуміє переваги ядерної енергетики". 

Нове будівництво