Проти очільника ДАЗВ Євгена Крамаренка порушено дисциплінарне провадження

03.07.2023
Про порушення дисциплінарного провадження стосовно голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Євгена Крамаренка йдеться у Розпорядженні КМУ від 30 червня 2023 р. № 587-р.
Причини дисциплінарного провадження у розпорядженні не вказані, але відомо, що 7 червня Держатомрегулювання звернулося до ДАЗВ та Мінекології стосовно призначення згідно з наказом ДАЗВ від 2 червня в.о. гендиректора ЧАЕС Сергія Мартинова, який всупереч посадовій інструкції гендиректора не має ліцензії ДІЯРУ на право здійснення організаційно-розпорядчих функцій, пов'язаних із забезпеченням ядерної та радіаційної безпеки. Держатомрегулювання попередило, що у разі виконання таких функцій без відповідної ліцензії воно матиме підстави для призупинення дії Ліцензій на право провадження діяльності СВЯП-1 та СВЯП-2.

А 22 червня  депутат Славутицької міської ради Дмитро Стельмах звернувся з відкритим листом до РНБО та Мінекології, з якого випливає, що Сергій Мартинов призначив своїм помічником свого попередника та колишнього очільника ДАЗВ Сергія Калашника, який "має досить сумнівну репутацію, "багатий" шлейф корупційних скандалів" та був обвинувачений за статтею 265 Кримінального кодексу "Незаконне поводження з радіоактивними матеріалами", оскільки "примудрився продати вентиляційну трубу четвертого енергоблока ЧАЕС". 

Зняття з експлуатації