Славутич готується прийняти Другу міжнародну конференцію «Переробка рідких радіоактивних відходів: український контекст»

27.06.2023
Фото: ДАЗВ
Друга міжнародна конференція «Переробка рідких радіоактивних відходів: український контекст» відбудеться у Славутичі 29-го червня 2023 року. 
Метою конференції оголошено формування та розвиток глобального діалогу світової наукової спільноти стосовно питань поводження з рідкими радіоактивними відходами, а також обговорення актуальних проблем, пов’язаних з їх переробкою, задля підтримки безпечного та сталого майбутнього для України та Європейського союзу.
Організатори конференції: ДСП «Чорнобильська АЕС», Державне агентство України з управління зоною відчуження, Інститут проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, НТУУ Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського, професійна спілка «Інноваційний ядерний хаб м. Славутича».
Партнери – ТОВ «Альфа Атом», яка займається розробленням і впровадженням інноваційних технологій утилізації радіоактивних відходів, Інститут геохімії довкілля Національної академії наук України, державні спеціалізовані підприємства «Екоцентр» та Центральне підприємство поводження з радіоактивними відходами, Інститут геохімії довкілля Національної академії наук України та інші.
На конференції передбачено три секції: виклики та сталість у поводженні з радіоактивними відходами післявоєнної відбудови; інноваційна інженерія та дослідження у сфері переробки рідких радіоактивних відходів; заходи безпеки та найкращі практики щодо переробки рідких радіоактивних відходів.
Конференція відбудеться у м. Славутичі за адресою: Центральна площа, 7 (Зала засідань Славутицької міської ради).

Докладніше за посиланням

РАВ і ВЯП