SMR Nuward залучить більше інженерів Tractebel

20.06.2023
Фото: Tractebel
Французькі компанії Nuward і EDF та бельгійська Tractebel підписали рамкову угоду про співпрацю з метою подальшої спільної роботи над розробкою технології малих модульних реакторів Nuward.
Співпраця між Tractebel та EDF над проєктом малого модульного реактора  розпочалася у 2021 році. Tractebel активно долучився до завершення етапу концептуального проєктування та працював над ядерним островом і звичайною частиною станції для етапу базового проєктування, - повідомляє бельгійська компанія.
У березні 2023 року EDF створила свою дочірню компанію Nuward і розпочала базову фазу проєктування ММР Nuward. Це призвело до значного збільшення людських ресурсів, необхідних для реалізації проєкту.
Наразі над проєктом ММР Nuward працює близько 50 інженерів Tractebel. Очікується, що ця кількість подвоїться в найближчі роки.
Проєкт Nuward був запущений у вересні 2019 року Комісією з альтернативних джерел енергії та атомної енергії Франції (CEA), EDF, Naval Group та TechnicAtome. Проєкт Nuward, що складається з установки ММР потужністю 340 МВт з двома реакторами з водою під тиском (PWR) потужністю 170 МВт кожен, розроблено спільно з використанням досвіду Франції в області реакторів PWR.
Початок комерціалізації планується у 2025 році, а заливка першого бетону для французької АЕС з реактором Nuward запланована на 2030 рік.

Наразі польська компанія Respect Energy розглядає можливість розгортання французького ММР. У січні польський трейдер електроенергії з відновлюваних джерел енергії Respect Energy підписав угоду з EDF про співпрацю у розробці проєктів атомної енергетики у Польщі. 

Нове будівництво