Представники КМУ вчора відвідали ЧАЕС. А сьогодні призначили Мартинова замість Сейди

02.06.2023
1 червня Чорнобильську АЕС з робочим візитом відвідали міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко. Вони прибули у супроводі представників різних підрозділів Кабінету Міністрів України, а також керівництва ДАЗВ та підпорядкованих йому підприємств, повідомляє ЧАЕС.
Учасники зустрічі обговорили актуальний стан радіаційної безпеки у зоні відчуження та окремі аспекти роботи підприємств Державного агентства України з управління зоною відчуження.
Під час візиту в зону відчуження у місті Чорнобиль міністр передав допомогу від Міністерства енергетики США — спецавтотранспорт для підвищення ефективності реагування на надзвичайні події для ДСП «ЦППРВ», та від Норвезького агентства з радіаційної та ядерної безпеки — автомобіль, який призначений для проведення радіаційного моніторингу та відбору проб для ДСП «Екоцентр».

Як стверджують джерела на ЧАЕС, вже сьогодні стало відомо про переведення в.о. генерального директора ЧАЕС Валерія Сейди на посаду першого заступника гендиректора підприємства. На його місце за не підтвердженими офіційно даними призначено виконавчого директора Сергія Мартинова, який віддавна працює на ЧАЕС. 

АЕС