Фахівці служби контролю металу РАЕС допомагають Держатомрегулювання внести зміни у нормативну документацію

02.06.2023
Фото: Рівненська АЕС

 На Рівненській АЕС відбулася робоча зустріч фахівців служби контролю металу станції та Державної інспекції ядерного регулювання України.

Як повідомила РАЕС, представники Державної інспекції ядерного регулювання України ознайомилися з досвідом рівненських атомників щодо функціонування системи атестації персоналу, обладнанням та зразками, що застосовуються для неруйнівного контролю, в тому числі і з автоматизованими дистанційними системами експлуатаційного неруйнівного контролю обладнання і трубопроводів на електростанції. Такі системи є невід’ємними на етапах експлуатації та ремонтів енергоблоків.
Йшлося також про роботу єдиного в країні технічного центру автоматизованих дистанційних засобів контролю металу на базі підприємства. Споруда призначена для зберігання, технічного обслуговування та налаштування обладнання автоматизованих дистанційних систем контролю.
За інформацією РАЕС, нещодавно українські спеціалісти переймали шведський досвід функціонування чинної моделі процесу атестації та роботи Атестаційного органу Швеції та вивчали пропозиції Енергоатома щодо можливості створення Атестаційного органу у структурі Компанії відповідно до кращого міжнародного досвіду. Цей процес вимагає перегляду чинної нормативної документації.
Тож наразі Держатомрегулювання вивчає кращі практики рівненських та хмельницьких атомників для ухвалення рішення щодо необхідності внесення змін до відповідної нормативної документації з метою вдосконалення процедури атестації, йдеться у прес-релізі. 

АЕС