АЕС Темелін переходить на 18-місячну, а АЕС Дуковани на 15-місячну паливні кампанії

24.05.2023
Чеська компанія ČEZ розпочала масштабний проект на атомних електростанціях Темелін і Дуковани, спрямований на підвищення ефективності паливних кампаній. Завдяки збільшенню тривалості передбачається зростання виробництва електроенергії на 2 терават-годин електроенергії або на 3-4 відсотки від загального споживання в Чехії.
ČEZ прогнозує, що термін експлуатації енергоблоків АЕС "Темелін" і "Дуковани" досягне щонайменше шістдесяти років. Відтак інвестиції у модернізацію АЕС зростають: цьогоріч вони становлять майже 6 мільярдів чеських крон (220 млн євро). Важливим стало також придбання оператором компанії Škoda Nuclear Engineering, йдеться у повідомленні для ЗМІ.
Компанія-оператор АЕС також займається модернізацією діючих і підготовкою до будівництва нових атомних енергоблоків, - повідомляє ČEZ. З цього приводу компанія інформує, що оприлюднене вчора соцопитування свідчить про довіру чехів до ядерної енергетики: 70 відсотків населення Чехії підтримують експлуатацію і розвиток АЕС, при цьому ВДЕ підтримують 74 відсотки, а більше половини населення віддають перевагу поєднанню цих двох джерел, щоб забезпечити Чехію достатньою кількістю чистої і стабільної електроенергії.

Нагадаємо, поставляти паливо з 2024 року для АЕС Темелін будуть американська Westinghouse і французька Framatome, а для АЕС Дуковани – тільки Westinghouse. 

Компанії