Як українські атомники святкують День вишиванки цьогоріч

18.05.2023

 Сьогодні українці всього світу відзначають Всесвітній день вишиванки. Останнє десятиліття це свято набуло особливого значення, а торік після повномасштабного вторгнення стало важливою ланкою, яка поєднує не лише українців усього світу, але і весь світ з Україною. Торік у цей день у вишиванки вбралися багато політичних діячів, митців, прихильників України з усього світу. Атомники святкують цей день з 2014 року. Подивимось на фото – як це відбувається цьогоріч.

Віримо, що наступного року першою світлиною, що ми опублікуємо, буде фото героїчного колективу ЗАЕС, який у нелюдських умовах понад рік забезпечує ядерну безпеку України і світу.
А поки що до Дня вишиванки в запорізькому Центрі допомоги евакуйованим громадянам Енергодара відкрилась виставка робіт учнів закладів освіти, які змушені були покинути Енергодар через війну, - повідомив мер міста Дмитро Орлов. За його повідомленням у Телеграм-каналі, всі браслети, обереги, малюнки, значки по завершенню виставки будуть передані захисникам України. 
Чорнобильська АЕС змінила логотип на сторінці у Facebook та зробила традиційне групове фото.
 
Але свято сумне, бо минулого тижня ще двоє славутичан, які працювали на ЧАЕС, загинули у бою з окупантами на сході України – Сергій Шабанов — дезактиваторник цеху поводження з радіоактивними відходами та Олександр Мордовцев — колишній працівник ЧАЕС, електрогазозварювальник. Пам'ятаймо їх.

Дирекція "Енергоатома" святкує масштабно, з посмішками та прапорами: 

Та теж із тематичним логотипом у фейсбуці, до речі дуже гарним. 
Традиційно святкує РАЕС, але керівництво не відволікається від роботи – попереду складна ремонтна кампанія. 

Фотозвіт Південноукраїнського енергокомплексу можна переглянути на сторінці у Facebook. Яскраво.

Аналогічно і на Хмельницькій АЕС, яка наразі опублікувала лише одне фото. Але згодом переглянути усі можна буде за посиланням.
Приєдналася до святкуванні і група компаній UTEM. "Одягнувши національне вбрання ми підкреслюємо нашу автентичність та демонструємо незламність українського духу! Все буде Україна!", - пише UTEM у Facebook.
Традиційно приєднався до святкування Holtec International в особі його власника доктора Кріса Сінгха. "Сьогодні, коли українська нація мужньо протистоїть варварському вторгненню московського масового вбивці, День вишиванки став потужним символом суспільної та культурної стійкості нації. Незважаючи на те, що мільйони людей були змушені покинути свої домівки, тисячі жінок і дітей були вбиті, а інфраструктура серйозно пошкоджена цілеспрямованими російськими бомбами і ракетами, Україна стоїть гордо і високо, готова переломити хід історії свого варварського загарбника", - йдеться у привітанні д-ра Кріса Сінгха.
Він переконаний, що Захід повинен продовжувати надавати допомогу Україні, "поки зневажений загарбник не буде вигнаний з її своєї священної землі". На думку пана Сінгха, G-7 також має вжити заходів для переказу заморожених російських коштів у західних банках в Україну, щоб країна могла почати реалізовувати свій план відновлення зруйнованої російськими бомбами інфраструктури, включаючи електростанції, житлові будинки, заклади охорони здоров'я і т.д. "Використання російських грошей для відновлення країни, зруйнованої російською зброєю, було б поетичною справедливістю, яку світ повинен забезпечити агресору", - пише Сінгх.
Westinghouse Electric Company ще сторінку у Facebook не оновила, але у США ще не вечір.

Компанії