АНОНС: 24 травня відбудеться вебінар RUSI «Цивільна ядерна інфраструктура та війна в Україні»

15.05.2023
24 травня Британський Королівський Об'єднаний інститут оборонних досліджень (RUSI) проведе вебінар «Цивільна ядерна інфраструктура та війна в Україні». На вебінарі, організованому дослідницькими групами RUSI з питань нерозповсюдження та ядерної політики і військових наук, розглядатимуться ризики, що постали перед українськими атомними електростанціями після повномасштабного вторгнення росії в Україну.
У тому числі буде обговорено нещодавно опублікований звіт Інституту на тему «Небезпечні об'єкти: Цивільна ядерна інфраструктура та війна в Україні».
В рамках заходу співавтори звіту RUSI Дар'я Долзікова та д-р Джек Уотлінг обговорять цей звіт, що ґрунтується на дослідженнях, проведених в Україні на початку цього року. Модератором дискусії виступить Марк Хіббс з Фонду Карнегі за міжнародний мир, який також поділиться своїми міркуваннями щодо загроз для українських АЕС.
«Розуміння того, з якими загрозами стикаються АЕС під час військових конфліктів, як запобігти радіологічним інцидентам і пом'якшити їх наслідки в таких сценаріях, а також які існують життєздатні варіанти захисту АЕС під час військових операцій, буде мати ключове значення», - йдеться в оприлюдненому RUSI анонсі вебінару.

Для участі у заході необхідно зареєструватися не пізніше 22 травня. Форму можна знайти за посиланням

АЕС