Дозиметр «Екотест» відтепер можна придбати у інтернет-магазині. Доставка «Новою поштою»

11.05.2023

 Засоби радіаційного контролю торгової марки ЕКОТЕСТ всесвітньо відомого українського виробника – львівського науково-виробничого приватного підприємства «Спаринг-Віст Центр» – відтепер можна придбати в інтернет-магазині: ecotestshop.com.ua.

«Ми створили онлайн магазин, яким зручно та легко користуватись. Ми наповнили його необхідною інформацією та зробили усе, щоб ви отримали задоволення від процесу здійснення покупки», - повідомляє підприємство на своєму корпоративному сайті.
Зазначається, що гарантія виробника на усю продукцію – 2 роки від дати відправки приладу замовнику. Крім того, фахівці виробника надаватимуть консультації. «Ми готові запропонувати вам індивідуальний підхід та спільно знайти саме те рішення, яке якнайкраще відповідатиме вашим потребам», - зазначається на сайті онлайн-магазину.
У блозі на сайті також міститься застереження, чому не варто купувати китайські дозиметри:
Нещодавно фахівцям ЕКОТЕСТ для аналізу потрапили до рук два типи китайських дозиметрів. Вони, на диво, дуже нагадували за концепцією популярний український дозиметр-радіометр МКС-05 ТЕРРА – топ-продукт торгової марки ЕКОТЕСТ, який експортується у понад 80 країн світу. Однак, як з’ясувалось, це лише була спроба повторити. За гарною оболонкою ховається звичайна обманка. Після перевірки приладів в метрологічній лабораторії з’ясувалось, що задекларовані характеристики цих моделей китайських дозиметрів в рази відрізняються від істинних. Ось результати лише за основними показниками:
  • відносна похибка вимірювань потужності дози гамма-випромінення на 1,0 мкЗв/год понад 40%,
  • нелінійність вимірювань в діапазоні потужностей дози від 1 мкЗв/год до 8 мЗв/год становить понад 90% (при цьому найгірші покази в середині діапазону),
  • енергетична нелінійність понад +450%, що призводить до похибки вимірювань більш ніж в 4 рази.
 
Це означає, що якщо з таким приладом потрапити на забруднену територію, то він покаже перевищення рівня радіації в декілька разів по відношенню до істинного значення.

Компанії