АНОНС. Студентів запрошують до літньої школи ядерної криміналістики у Баку

10.05.2023
Фото: МАГАТЕ

 Український науково-технологічний центр, Інститут ядерних досліджень НАН України, JRC Європейської Комісії, відділ ядерних досліджень Агентства інновацій та цифрового розвитку  Азербайджану  та US DOE-NSDD запрошують студентів старших курсів наукових факультетів з країн-учасниць ГУАМ – Грузії, України, Азербайджана та Молдови, до Літньої школи ядерної криміналістики. Метою школи є стимулювання інтересу студентів до продовження навчання науковим дисциплінам, пов’язаним з ядерною криміналістикою, повідомляє УНТЦ.

Літня школа проходитиме в Баку, у Департаменті ядерних досліджень Агентства інновацій та цифрового розвитку з 13 по 15 вересня 2023 року. Експерти з лабораторій ядерної криміналістики країн ГУАМ, JRC Karlsruhe та національних лабораторій США прочитають лекції та проведуть  практичні заняття з аналізу ядерних та інших радіоактивних матеріалів.
Школа буде зосереджена на використанні доступних інструментів, обладнання та методів для характеристики ядерних матеріалів (таких як уран і плутоній) та інших радіоактивних матеріалів. Презентації включатимуть наукові аспекти, оперативні міркування, а також приклади реальних випадків виявлення ядерних чи інших радіоактивних матеріалів поза регулятивним контролем.
Навчання проводитиметься за такими напрямками:
• Основи ядерної фізики та радіохімії
• Отримання та характеристики ядерних матеріалів
• Неруйнівний аналіз ядерних та інших радіоактивних матеріалів
• Радіометрія та дозиметрія
• Альфа/Бета/Гамма спектроскопічні методи
• XRF аналіз
• Метод диференціального термічного аналізу
Програма школи передбачає екскурсію до відділу ядерних досліджень.
Бажаючі взяти участь у Літній школі мають надіслати заявку, резюме та рекомендаційний лист від викладача університету до 30 червня 2023 року.
Іноземні студенти отримають матеріальну компенсацію за квитки до Літньої школи та проживання. Всі учасники Школи забезпечені харчуванням, а також стипендіями.

Компанії