Проєктний підрозділ групи UTEM сертифікував систему екологічного менеджменту. В роботі у групи кілька масштабних проєктів

09.05.2023
ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг» успішно пройшло сертифікацію системи екологічного менеджменту на відповідність вимогам стандарту ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, IDT) «Системи екологічного управління». Впровадження і реалізація вимог стандарту допоможе компанії досягти запланованих результатів своєї системи екологічного управління, які будуть корисними для довкілля, для самої організації та зацікавлених сторін, - йдеться у прес-релізі компанії.
Результати системи екологічного управління, які компанія планує в своїй екологічній політиці, стосуються:
  • підвищення екологічної дієвості;
  • виконання обов’язкових для дотримування відповідності вимог;
  • досягнення екологічних цілей.
Аудиторською групою було відзначено відповідність, впроваджених на підприємстві бізнес-процесів системи екологічного менеджменту, вимогам міжнародного стандарту, високий рівень професіоналізму персоналу компанії, розуміння процесів системи екологічного менеджменту та усвідомлення особистого внеску кожного у досягнення спільної мети.
За результатами оцінки, компанія отримала Сертифікат системи екологічного управління ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 1400l:2015, IDT).
ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг», який входить до групи UTEM, спеціалізується на наданні Клієнтам інжинірингових послуг та реалізації складних комплексних проєктів з будівництва і реконструкції промислових та енергетичних об’єктів. Проєктний департамент ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг» надає повний комплекс послуг з проєктування, включаючи розроблення ТЕО, ТЕР, створення «ескізного проєкту», розроблення стадій «проєкт» і «робоча документація» для енергетичних і промислових об’єктів, з урахуванням всіх класів наслідків (відповідальності), а також здійснює контроль за реалізацією проєктних рішень упродовж всього періоду будівництва (авторський нагляд).
Висока надійність та оптимізація прийнятих рішень забезпечуються за допомогою 3D ВІМ технології (3D Building Information Modeling) під час проєктування.
Наразі група UTEM реалізує кілька великих проєктів. На Рівненській АЕС до листопада має бути завершено проєктування модернізації крана однобалочного підвісного електричного в/п 3,2 т.с. сховища свіжого палива енергоблоків № 1 і № 2 Рівненської АЕС. Проєктом передбачено розроблення стадій «проєкт» та «робоча документація». Метою реалізації проєкту є створення безпечних умов під час виконання транспортно-технологічних операцій зі свіжим ядерним паливом, усунення існуючих відхилень від нормативно-технічної документації та безумовного виконання вимог НТД з ядерної та радіаційної безпеки.
З квітня по серпень планується відновити зруйновані російськими окупантами технологічне обладнання і трубопроводи когенераційної електростанції одного із заводів з виробництва безалкогольних напоїв. За попередньо розробленими проєктними рішеннями, буде відновлена працездатність когенераційної установки (КГУ) на базі газопоршневих двигунів та проведено комплекс монтажних і пусконалагоджувальних робіт для введення електростанції в експлуатацію. Не менш цікавим з проєктів, що реалізує компанія, є розроблення робочого проєкту та конструкторської документації на виготовлення та монтаж технологічного і нестандартного обладнання для модернізації існуючого виробництва цукрового заводу однієї з провідних продовольчих компаній України. Крім того на власних потужностях заводів Групи UTEM буде забезпечено виготовлення нестандартного обладнання і блоків технологічних трубопроводів, а монтажний підрозділ виконає повний комплекс робіт з монтажу для введення об’єкта в експлуатацію. Для реалізації проєкту буде виготовлено і змонтовано понад 850 тонн нестандартного обладнання, що дозволить оптимізувати технологічний процес та підвищити якість переробки сировини.
Через війну відтерміновано масштабний міжнародний проєкт, де група UTEM виграла тендер та стала генпідрядником – будівництво комплексу промислових споруд з виробництва промислових газів та рідин в місті Кривий Ріг.  
Під час реалізації проєкту буде виготовлено та змонтовано 1100 тон металоконструкцій і близько 600 тон технологічних трубопроводів, які будуть вироблені на власних виробничих потужностях компаній групи UТЕМ. Також, буде задіяно більше ста одиниць техніки, у тому числі унікальні крани (вантажопідйомністю 600 і 1200 тон), і буде залучено понад 500 фахівців різних будівельних професій.
Побудований завод вироблятиме технічні гази: кисень, азот та аргон, що будуть застосовуватись в технологічних процесах металургійного комбінату ArcelorMittal.

Незважаючи на достатню завантаженість підприємств групи UTEM, вона має і потенціал, і досвід для реалізації проєктів в атомній галузі. 

Компанії