Корпоратизація оператора АЕС. Кабмін створив комісії з перетворення Енергоатома з ДП на АТ та його інвентаризації

03.05.2023
Згідно із законом про корпоратизацію НАЕК "Енергоатом" Кабінет Міністрів створив комісію з перетворення державного підприємства на акціонерне товариство на чолі із заступником міністра економіки з питань цифрового розвитку Олексієм Соболевим.
Про це йдеться у розпорядженні КМУ №394-р від 2 травня.
До комісії також увійшли заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку Фарід Сафаров, директор департаменту управління системними операторами Міненерго Світлана Білько, президент "Енергоатома" Петро Котін, віце-президент Якоб Хартмут та голова профкому Олексій Лич, головний бухгалтер "Енергоатома" Наталія Вашетіна, головний консультант президента "Енергоатома" Людмила Володіна, директор департаменту приватизації ФДМУ Владислав Данилішин, а також представники  Мінекономіки.
Комісія серед іншого має розробити проект плану перетворення підприємства та подати його для затвердження в установленому законодавством порядку; подати уряду передавальний акт майна, що вноситься до статутного капіталу акціонерного товариства; установити строк заявлення кредиторами своїх вимог до підприємства два місяці від дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо реорганізації шляхом перетворення підприємства "у спосіб їх надіслання у письмовій формі на поштову адресу підприємства".
Крім того КМУ утворив інвентаризаційну комісію "Енергоатома" на чолі із тво першого віце-президента — технічного директора компанії Юрієм Шейком. До складу комісії також увійшли віце-президент Якоб Хартмут, начальник відділу управління державним майном Євгеній Литвинов, директор з проектів та інвестиційних програм державного підприємства Тетяна Амосова, головбух компанії Наталія Вашетіна, генеральний інспектор — директор з безпеки державного підприємства Олександр Остаповець та виконавчий директор з персоналу Владислав Янішевський.
Інвентаризаційній комісії доручено скласти зведений акт інвентаризації на підставі даних інвентаризації, проведеної підприємством станом на 31 березня 2023 р., та подати його на затвердження в установленому порядку.
Фонду державного майна доручено забезпечити проведення рецензування звіту про оцінку майна підприємства в установленому законом порядку.

Тендер на послуги з оцінки необоротних активів НАЕК "Енергоатом", оголошений 10 листопада 2022 року, відбудеться 17 травня. Очікувана вартість торгів – 39,3 млн грн. 

Компанії