Затверджено нову наглядову раду АТ «Хартрон». Відбулися загальні збори

27.04.2023
8 млн грн чистого прибутку при 143,1 млн грн чистого доходу від реалізації продукції задекларувало АТ «Хартрон» за 2022 рік. Зобов'язання зросли на 1,5 млн грн за минулий рік, а активи – на 5,4 млн грн. Про це, зокрема, йшлося на загальних зборах акціонерів підприємства, які відбулися минулого тижня.
На зборах прийнято рішення за підсумками фінансово-економічної діяльності Товариства за 2022 рік створити фонд дивідендів в розмірі 4 млн грн (50% чистого прибутку) та виплатити дивіденди у розмірі 0,0476 грн на одну акцію.
Крім того, на зборах було обрано новий склад Наглядової ради АТ «Хартрон», затверджено основні напрямки діяльності на поточний рік тощо.
Торік «Хартрон» та його підприємства, зокрема, надавали послуги для ННЦ «ХФТІ» з дослідно-промислової експлуатації ЯПУ «Джерело нейтронів» до приймання в промислову експлуатацію,  а також з авторського нагляду за функціонуванням програмного і апаратного забезпечення системи контролю реактивності на суму 1,977 млн грн; послуги з модернізації та випробувань приладів для дніпропетровського ДП «ВО Південний машинобудівний завод імені Макарова» на суму 8 млн грн. ТОВ «Вестрон», яке входить до складу АТ, зробило капітальний ремонт технічних засобів ПТК САУ РДЕС енергоблоків №1-4 ВП РАЕС.   

Як відомо, АТ «Хартрон» являє собою холдингову структуру, до складу якої входять 9 підприємств, створених за участю керуючої компанії. Організаційно АТ «ХАРТРОН» підпорядковане Державному космічному агентству України (пакет акцій 50%+1 передано в управління ДКАУ). Керуюча компанія АТ «Хартрон» є науковою організацією, має ліцензію ДКАУ на виконання робіт у космічній сфері. Зокрема, у 2018 році NASA запустило ракету-носій «Антарес» із вантажним кораблем Cygnus на Міжнародну космічну станцію (МКС). Електронне обладнання для першого ступеня ракети було виготовлено на запорізькому підприємстві Хартрон-ЮКОМ. «Хартрон» співпрацює також з атомною сферою, Укрзалізницею тощо. 

Компанії