СНВО «Імпульс» готовий поставити нове обладнання для енергоблока №4 Рівненської АЕС

07.04.2023

 На майданчику СНВО «Імпульс» було успішно проведено приймально-здавальні випробування технічних засобів для заміни пристроїв реєстрації та відображення інформації, що відпрацювали свій ресурс в апаратурі контролю нейтронного потоку АКНП-І енергоблоку №4 РАЕС.

Як повідомляє СНВО «Імпульс», комісії, до якої увійшли представники РАЕС, було представлено три комплекти технічних засобів: два – для АКНП-І АЗ-СКП, один – для АКНП-І РЩУ, три комплекти запасних частин та комплект документації. Скоріше за все, йдеться про модифіковані технічні засоби АКНП-ІФ.
Нагадаємо, модифіковані пристрої реєстрації та відображення введені у промислову експлуатацію у складі АКНП-І енергоблока №3 РАЕС у жовтні минулого року. Тоді вони пройшли випробування під час роботи реакторної установки на повній потужності.
Апаратура контролю нейтронного потоку входить до складу системи управління та захисту (СУЗ) енергоблоків АЕС. Переваги апаратури контролю нейтронного потоку виробництва "Імпульс" – це, зокрема, висока точність завдяки застосуванню високочутливих борних та гелієвих датчиків нейтронів; інтеграція системи контролю навантаження палива; відсутність впливу залишкових показань пристроїв детектування після роботи на потужності завдяки використанню флуктуаційного режиму іонізаційної камери; можливість оперативного тарування показань потужності на БЩУ з автоматичним перерахуванням коефіцієнтів тарування; висока відмовостійкість системи завдяки застосуванню резервованих технічних засобів та диверсного програмного забезпечення.
Модернізована АКНП-І працює на усіх українських енергоблоках та енергоблоці №2 Вірменської АЕС. 

Компанії