Джо Байден відвідав завод Cummins – виробника дизель-генераторів для мобільних станцій, якими оснащені і всі українські АЕС

06.04.2023
Фото: Cummins
Компанія Cummins інвестує понад 1 мільярд доларів США у свою мережу з виробництва двигунів у Індіані, Північній Кароліні та Нью-Йорку. Цю заяву вона зробила під час візиту президента США Джозефа Байдена на свій завод з виробництва дизельних двигунів і генераторів у Фрідлі, штат Міннесота. Мета візиту – продемонструвати, як працюють на економіку країни нещодавно прийняті Двопартійний закон про інфраструктуру (BIL) та Закон про зниження інфляції (IRA). Компанія Cummins підтримала обидва законопроєкти та тісно співпрацювала з Білим домом і Конгресом, з метою їх ухвалення, - повідомляється на її офіційному сайті.
Дизельні генератори Cummins Inc. використовуються на всіх українських АЕС у мобільних дизель-генераторних станціях (МДГС), впровадження яких відбулося згідно із Комплексною (зведеною) програмою підвищення безпеки АЕС (постфукусімські заходи). Застосування МДГС передбачене у разі аварійного часткового або повного знеструмлення енергоблоків, і у цей надважкий для енергетики України осінньо-зимовий період, їх наявність переоцінити складно.
Обладнання має високий рівень автоматизації та є додатковим бар’єром на шляху розвитку запроєктних аварій. Кожна така мобільна станція обладнана автономною системою палива, змащення, охолодження, повітрозабору та газовихлопу. Висока надійність МДГС полягає у їх незалежності від працездатності зовнішніх систем та елементів АЕС, а також у можливості функціонувати в складних умовах навколишнього середовища.

Загалом у 2016-2018 роках на всі АЕС було поставлено 12 МДГС, оснащених дизельними генераторами виробництва Cummins Power Generation, які мають стабільні показники напруги і частоти струму, здатні працювати при температурі + 50°С без втрати потужності і приймати повне навантаження в один крок. 

Компанії