Презентовано інформаційну панель NEA з аналізом технологій малих модульних реакторів

28.03.2023
Презентовано інформаційну панель NEA Small Modular Reactor Dashboard, яка містить аналіз 21-єї конструкції SMR і прогрес у їхньому розгортанні та комерціалізації.
Інформаційна панель NEA SMR аналізує не лише готовність технологій, але і оцінює прогрес за шістьма додатковими сприятливими умовами: готовність до ліцензування, розміщення, фінансування, ланцюг постачання, залучення та паливо. У поєднанні з оцінками технічної готовності він показує, які технології та проекти SMR швидко рухаються від концепції до комерціалізації на різних ринках у всьому світі, - повідомляє Агентство ядерної енергії.
Онлайн-запуск платформи, який відбувся у середині березня зібрав експертів і зацікавлених сторін, які досліджують SMR для різноманітних програм кінцевого використання, щоб обговорити стан розробки SMR і фактори, що впливають на комерційну готовність. Також у заході взяла участь Кетрін Хафф, помічник міністра енергетики США з питань ядерної енергетики.
В рамках презентації було проведено панельні дискусії, присвячені кінцевим користувачам SMR та готовності регуляторів Північної Америки та Європи до впровадження малих модульних реакторів.

Нове будівництво