Данилов не витримав. Секретар РНБОУ вже не може дивитися на реверанси МАГАТЕ росії – інтерв'ю 24-му каналу

24.03.2023

 Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував 24-му каналу заяву гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Ґроссі, що Агентство більше не розглядає створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної електростанції, яке "принесе додаткові складнощі".

Олексій Данілов наголосив, що Ґроссі – дивна людина, адже терористи захопили ядерний об'єкт, який є вкрай критичним для великої кількості населення. За його словами, при цьому Ґроссі з усіма міжнародними інституціями, зокрема ООН, не знає, що з цим робити.
Данілов закликав пана Гроссі щось нарешті зробити, щоб терористи втекли з тієї території, тому що їм немає що там робити. Він наголосив, що окупанти вже поставили важку зброю в залах з реакторами.
"Я вже не можу дивитись на ваші реверанси росії. Не розумію, на що вони розраховують? Що ми погодимося віддати росіянам атомну станцію, щоб ми потім несли відповідальність за те, що вони там будуть вчиняти? Це повний абсурд", – наголосив секретар Радбезу.
Він зауважив, що це українська територія і обладнання, українська АЕС. ООН разом з МАГАТЕ в цьому питанні мали б грати ключову роль стосовно того, що жодний ядерний об'єкт не може бути захоплений терористами.
За його словами, для того, що окупанти поважали такі міжнародні організації, як МАГАТЕ, потрібно зробити 2 речі: бути сильними та діяти згідни із власним законодавством.
"Але коли Росія ухвалює рішення не звертати увагу на жодні міжнародні закони та угоди, вважаючи, що у них є таке внутрішнє право, а весь світ спокійно спостерігає за всіма цими процесами. Якщо ви, шановні пані і панове будете мовчати, куди ж ми можемо з вами прийти?" – риторично запитав Олексій Данілов.

АЕС