Підприємства Зони відчуження готуються до пожежонебезпечного періоду. З настанням весни збільшуються ризики виникнення пожеж

22.03.2023
Фото: Dronarium

 14 березня була підписана Грантова Угода «Пріоритетні проєкти для підтримки відновлення протипожежної безпеки у Чорнобильській зоні відчуження», яка забезпечить отримання необхідного протипожежного обладнання для Зони відчуження. Про це повідомляє Державне агентство з управління зоною відчуження.

Угода підписана в рамках ухваленого наприкінці 2022 року рішення вкладників Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля (РМСЧ), що управляється ЄБРР, про виділення більше 1 млн євро для термінового постачання матеріально-технічних засобів протипожежної безпеки (пожежних автомобілів, тракторів, причепів, бензопил, вогнегасників тощо).
Бальтазар Ліндауєр, директор департаменту ядерної безпеки ЄБРР наголосив: «Ця Грантова угода є першою, що була підписана в рамках РМСЧ. Вона важлива, щоб показати нашу спроможність виконувати такі завдання, та ми розуміємо, що попереду нас очікує ще багато складної та цікавої роботи».
Реалізація проєкту відбувається в межах «Плану відновлення діяльності і розвитку зони відчуження внаслідок російської окупації», за яким наразі проводиться робота з міжнародними партнерами.

Компанії