Українські АЕС отримають новенькі «Сафіри» від «Заводу Манометр»

13.03.2023
«Енергоатом» замовив у харківського ТОВ «Завод Манометр» датчики тиску «Сафір» для Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. РАЕС отримає 72 датчики провідного українського виробника, ПАЕС – 33 датчики, ХАЕС – 501 датчик. Сума договору склала 39,8 млн грн.
474 датчики для енергоблока №2 ХАЕС мають бути поставлені у червні 2023 року, ще 27 для обох блоків – з березня по вересень ц.р.; датчики для ПАЕС – у квітні та у вересні ц.р., для РАЕС – з березня по травень.

«Завод Манометр» випускає сучасні аналогові та цифрові датчики аналогового та цифрові датчики абсолютного, надлишкового та диференційного тиску. Він розробив серію технічних рішень для змін тиску та рівня, що можуть застосовуватися в системах, що пов’язані з безпекою, і в системах пост-аварійного моніторингу (PAMS). Заводом розроблені контрольно-вимірювальні прилади для експлуатації в жорстких умовах, таких як аварія зі втратою теплоносія (LOCA), землетрус та перегрів палива в басейні витримки за високої температури (до 250 °C) та гамма-випромінювання (160 кГр/год; 2,88 МГр TID). 

Компанії