МАГАТЕ надало допомогу від країн донорів на 2 млн євро. Готується поставка ще на 3 млн євро

13.02.2023
МАГАТЕ продовжує організовувати та координувати поставки обладнання для допомоги Україні в забезпеченні ядерної безпеки та захищеності через Мережу реагування і допомоги RANET.
Про це повідомила сьогодні Державна інспекція ядерного регулювання.
У рамках чергової поставки, що відбулась 10 лютого 2023 року, Держатомрегулювання отримано партію ноутбуків, що були закуплені МАГАТЕ за позабюджетні фінансові ресурси уряду США, виділені для першочергових потреб національного регулятора та організації науково-технічної підтримки –  ДНТЦ ЯРБ.

Загалом, як повідомила ДІЯРУ, для відновлення втраченого внаслідок окупації, обстрілів, руйнації ланцюгів постачання тощо, через Мережу реагування і допомоги МАГАТЕ (RANET) від країн-донорів для 13 кінцевих користувачів в Україні надійшло обладнання (прилади радіаційного контролю, засоби дезактивації та індивідуального захисту, повербанки, лабораторне та комп’ютерне обладнання тощо) на загальну суму близько 2 млн євро. На різних стадіях закупівлі, залежно від доступності ресурсів для МАГАТЕ, знаходиться обладнання на загальну суму понад 5 млн євро. 

АЕС