СНВО «Імпульс» випробував новий програмно-технічний комплекс

30.01.2023
На майданчику СНВО «Імпульс» у Києві проведено приймальні випробування програмно-технічного комплексу контрольно-вимірювальних приладів системи нормальної експлуатації турбінного відділення, виробництва СНВО «Імпульс». У комісію увійшли представники НАЕК «Енергоатом», АЕС, ДНТЦ ЯРБ та СНВО «Імпульс».
Програмно-технічний комплекс для систем нормальної експлуатації турбінного острову відрізняється від експлуатованих нині ПТК меншою кількістю обладнання та збільшеною надійністю. У новому комплексі  використані сучасні комплектуючі та реалізовано цифрове управління виконавчими механізмами, - повідомляє СНВО «Імпульс».
За результатами приймальних випробувань, проведених відповідно до узгоджених в установленому порядку програми та методики, комісія констатувала, що ПТК КВП СНЕ ТВ повністю відповідає вимогам технічного завдання, нормам, правилам, стандартам з ядерної та радіаційної безпеки (включаючи вимоги до кіберзахищенності), конструкторській, технологічній, експлуатаційної документації, а також документації щодо програмного забезпечення.
Відтак комісія визнала ПТК КВП СНЕ ТВ готовим до постачання на АЕС.
Зазначимо, що торік СНВО «Імпульс» впровадив систему електроживлення для програмно-технічного комплексу СГІУ-М на енергоблоці №1 Хмельницької АЕС, систему контролю концентрації борної кислоти та програмно-технічний комплекс системи автоматичного регулювання системи нормальної експлуатації реакторного відділення енергоблоку №2 ХАЕС, ПТК СВРК-М з інтеграцією підсистеми нейтронно-фізичних розрахунків «BEACON-TSM» та модернізовану АКНП-І на енергоблоці №3 Рівненської АЕС, систему контролю протікання теплоносія першого контуру та систему віброшумової діагностики реакторної установки на енергоблоці №2 Південноукраїнської АЕС.

Читайте по темі: На Хмельницькій АЕС введено у дослідну експлуатацію нове обладнання виробництва СНВО "Імпульс" 

Компанії