Інститут ядерних досліджень проведе роботи зі зразками-свідками енергоблоку №1 Південноукраїнської АЕС для довгострокової експлуатації

30.12.2022
Науково-технічний центр НАЕК "Енергоатом" замовив Інституту ядерних досліджень НАНУ модернізацію опромінених однорядних контейнерних збірок 4Л5, 5Л4 та 4Л2, 4Л3, 4Л4 зі зразками-свідками металу корпусу реактора енергоблоку №1 Південноукраїнської АЕС.
Мета роботи – забезпечення контролю стану металу корпусу ректора енергоблока №1 ПАЕС в період довгострокової експлуатації.
В рамках модернізації ІЯД має уточнити робочу програму з урахуванням переходу енергоблока на використання ТВЗ-WR; демонтувати і розфасувати контейнерні збірки; провести спектрометричні вимірювання зрізів та обробити отримані результати; внести зміни в базову розрахункову модель пакету програм; зробити тестові та повномасштабні розрахунки переносу нейтронів до місць розташування штатних контейнерних збірок і визначити флюенси нейтронів на зразки-свідки; зібрати та випробувати модернізовану збірку тощо.
Строк дії договору – 15 січня 2025 року, вартість робіт –  5,9 млн грн без ПДВ.

Читайте також: Інститут ядерних досліджень НАНУ здійснюватиме моніторинг радіаційного навантаження корпусів реакторів на Південноукраїнській АЕС 

АЕС