АТ КІЕП скоригує робочий проєкт щодо участі в нормованому первинному регулюванні частоти 3-го енергоблоку Рівненської АЕС

29.12.2022
Фото: КІЕП
АТ «Київський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут «Енергопроект» уклало з Рівненською АЕС договір на проєктні роботи з внесення змін в робочий проєкт по об’єкту: «Технічне переоснащення. Модернізація САРЗ турбіни К-1000-60/3000 на енергоблоці № 3 РАЕС для участі в нормованому первинному регулюванні частоти в ОЕС України».
В рамках договору, який підписано 26 грудня, мають бути внесені зміни в робочу документацію, попередній звіт з аналізу безпеки та програму пусконалагоджувальних робіт. Другим етапом будуть внесені зміни в затверджувальну частину робочого проєкту.
Роботи передбачені Програмою реалізації заходів модернізації енергоблоків АЕС для участі у нормованому первинному регулюванні частоти в ОЕС України, яка була погоджена Міненерго та АТ КІЕП у 2021-2022 рр..
Зміни у робочий проєкт необхідні у зв'язку із тим, що в розробленому АТ КІЕП робочому проєкті передбачені виробники кабельних конструкцій ПрАТ «ДКС України» та вогнезахисних матеріалів ПрАТ «ЕЛОКС», кінцеві бенефіціари яких пов'язані із рф. Крім того планується коригування вартості проєкту та врахування у разі потреби вимог ДБНів щодо механічного опору та стійкості та пожежної безпеки, які були затверджені у 2021 році.

Роботи мають бути виконані не пізніше 31 березня 2023 року. Вартість робіт – 1,214 млн грн. 

Компанії