Південноукраїнська АЕС отримала обладнання релейного захисту та автоматики від СВНО «Імпульс»

20.12.2022
Наприкінці листопада було успішно проведено приймально-здавальні випробування обладнання релейного захисту та автоматики виробництва СВНО «Імпульс». Обладнання виготовлено для оснащення пускорезервного трансформатора потужністю 63 000 кВ·А та напругою 150 кВ Південноукраїнської АЕС.
Як повідомляє СНВО "Імпульс", метою випробувань було визначення відповідності обладнання РЗА конструкторської та експлуатаційної документації, вимог технічних умов, чинної нормативної документації, а також оцінка його готовності до постачання на ПАЕС.
Обладнання РЗА трансформатора складається з дев'яти шаф і панелей з п'ятнадцятьма мікропроцесорними пристроями релейного захисту та автоматики ImPR1 різного функціонального призначення, з пристроями, які серійно випускаються СНВО «Імпульс» за технічними умовами. У цьому проекті було реалізовано заміну застарілого обладнання РЗА за такими функціями:
·         основного та резервного комплектів захистів;
·         диференціального захисту шин та резервного захисту на стороні високої напруги;
·         сигналізації та управління;
·         диференціальних захистів шин магістралей резервного живлення;
·         автоматики керування охолодженням;
·         схеми живлення пристроїв РЗА постійним струмом та ін.
Випробування, проведені на майданчиках СНВО «Імпульс» та ПАЕС, показали повну відповідність ImPR1 функціональному призначенню, вимогам ТУ, нормативної документації, а також конструкторської та експлуатаційної документації.

У підсумковому акті результати приймально-здавальних випробувань визнано позитивними. Відповідно до контракту та рекомендацій комісії обладнання РЗА трансформатора поставлено на ПАЕС. 

АЕС