НАЕК «Енергоатом» скасував результати тендеру на діафрагму для турбіни енергоблоку №2 ХАЕС

19.12.2022
Тендер на закупівлю послуг із виготовлення діафрагми 5-ї ступені лівого потоку для циліндру високого тиску турбіни К 1000-60/3000 для другого енергоблоку Хмельницької АЕС, який виграло АТ «Українські енергетичні машини» (колишній «Турбоатом») за 8,5 млн грн проти 11,873 млн грн очікуваної вартості, скасовується.
Інформацію про відміну торгів було оприлюднено в системі Prozorro 15 грудня. Причина – скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг.  Оскаржити це рішення можливо до 26 грудня.
Нагадаємо, турбіна К 1000-60/3000, що працює на енергоблоці №2, вироблена російським підприємством «Силові машини». Саме «Укренергомашини» займалися останні роки модернізацією та заміною лопаток 5-го ступеню турбіни. Торік методологія об'єктно-орієнтованої багаторівневої комплексної оптимізації проточних частин потужних парових турбін «Укренергомашин» отримала Держпремію.
«Укренергомашини» є провідним світовим підприємством з проєктування та виробництва турбін для АЕС, ТЕС, ТЕЦ, ГЕС і ГАЕС.

Компанії