«Енергоатом» запевнив про гарантовану виплату зарплати та бонусів персоналу ЗАЕС

15.12.2022
Російські окупанти переконують працівників Запорізької АЕС у тому, що з січня «Енергоатом»  перестане виплачувати зарплату.
Про це повідомили в пресслужбі НАЕК «Енергоатом»
«Загарбники вигадали нову «казочку», нібито з 1 січня 2023 року Енергоатом припинить нараховувати зарплатню працівникам ЗАЕС, зокрема і тим, хто не може потрапити на робочі місця, бо доступу до них перешкоджають окупанти. Ці твердження – чергова безсоромна брехня рашистів! », - наголосили в компанії.
В НАЕК «Енергоатом» запевнили, що гарантують виплату заробітної плати й усіх передбачених колективним договором компенсацій.
«Крім того, з 1 січня Енергоатом ще й збільшує з 20% до 50% надбавки до посадових окладів персоналу ЗАЕС, який зберігає вірність Україні», - йдеться в повідомленні.
У компанії додали, що окупанти продовжують тиснути на працівників, аби ті підписали контракти з фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС» або іншим підприємством Росатома.
Тим часом у тимчасово захоплений Енергодар окупанти вчора прислали нового «керівника» окупаційної «адміністрації міста". Про це в Телеграмі написав міський голова Енергодара Дмитро Орлов. «Пропагандистські канали окупантів в Енергодарі сьогодні публічно представили чергового (здається, вже п’ятого за рахунком) гауляйтера, який очолив «адміністрацію міста». Цим недалекоглядним бідолахою став працівник «росатому» едуард сєновоз», - зазначив Орлов.
Мер міста додав, що цим «призначенням» росатом підтвердив причетність до злочинних дій на українській землі.

Сьогодні у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив також, що окупанти проводять роботи з переключення Запорізької АЕС до енергетичної системи росії. 

АЕС