Нові викрадення та катування працівників ЗАЕС орками. Асоціація з контролю над озброєннями номінувала персонал Запорізької АЕС на звання «Люди року»

09.12.2022
Фото: НАЕК "Енергоатом"
Вчора, 8 грудня 2022 року, російські військові вдерлися до приміщення, в якому розташоване Управління соціальних програм ЗАЕС, та у присутності інших працівників сильно побили начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова. Після жорстокого побиття загарбники вивели їх з приміщення та вивезли в невідомому напрямку.
Про це повідомила сьогодні НАЕК "Енергоатом" у телеграм-каналі.
За його інформацією, російські окупанти також затримали та кинули на підвал начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, котрий є ліцензованою особою й безпосередньо відповідає за ядерну і радіаційну безпеку.
"Енергоатом" вважає, що такими діями "окупанти намагаються домогтися лояльності до себе від мужнього проукраїнського персоналу станції, збільшити кількість переведень працівників у фейкове АО "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС", яким керує Росатом, та відзвітувати путіну про підтримку українським персоналом фашистських терористичних дій росії".
Тим часом Асоціація з контролю над озброєннями номінувала працівників Запорізької АЕС на звання "Люди(на) року з контролю над озброєннями" – Arms Control Person(s) of the Year.
Про це також повідомила сьогодні НАЕК "Енергоатом" у телеграм-каналі.
"Цьогоріч за героїчні зусилля з підтримки ядерної та радіаційної безпеки на атомній станції в умовах величезних труднощів, спричинених російською військовою окупацією та в умовах обстрілів станції, номінували персонал ЗАЕС", - поінформували в компанії.
Асоціація з контролю над озброєннями відзначає номінантів на почесне звання за значні зусилля для просування ефективного контролю над озброєннями, нерозповсюдження та роззброєння, підтримання ядерної та радіаційної безпеки, а також підвищення обізнаності про загрози, які створює зброя масового ураження.
"Ми розуміємо, що ця номінація є малою втіхою, оскільки народ України терпить труднощі та втрати, спричинені вторгненням, але ми сподіваємося, що номінація допоможе ще більше висвітлити важливі зусилля людей, які обслуговують та експлуатують ЗАЕС, і заохотить їх вистояти", - зазначили організатори премії.

Переможця визначатимуть за результатами онлайн-голосування, яке розпочалося 8 грудня 2022 року і триватиме до 12 січня 2023 року. Результати стануть відомі вже 13 січня. 

АЕС