Київське НВП "АТЕН" може поставити запчастини до сумських насосів для Південноукраїнської АЕС

11.11.2022
ТОВ "НВП "АТЕН" стала єдиним учасником аукціону на поставку для Південноукраїнської АЕС ЗІП до мережевого насосу СЕ 1250-140-11 загальною вартістю 2,2 млн грн. Аукціон відбувся сьогодні.
Насоси СЕ 1250-140-11 та електронасосні агрегати на їхній основі призначені для перекачування води в теплових мережах. Вода не має містити твердих часток розміром понад 0,2 мм та концентрацією більше 5 мг/л.
У 2020 році ЗІП до таких насосів ЗАЕС купувала у АТ «Сумський завод «Насосенергомаш», який виробляв ці насоси. Зараз їх пропонує «Сумська насосна техніка». Вартість одного насоса цієї серії у рітейлера – 518 тис. грн.

ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Атен», яким володіє та керує Андрій Оверченко з Енергодара, цієї осені виграло тендер за 3 млн грн (очікувана вартість була визначена у 5,45 млн грн) на поставку арматури трубопровідної, що проводив НАЕК "Енергоатом" та програло тендер  на 3,7 млн грн поставку електричної апаратури для комутування та захисту електричних кіл для Рівненської АЕС (різниця між ціною закупівлі та очікуваною вартістю – 1 тис грн). У обох торгах в "Атена" був один конкурент. 

Компанії